top of page

CIABATA S FALAFLI, BOBOM IN MIKROZELENJEM

Čas priprave: 20-40 min

Težavnost: napredno


Za 2 osebi


Za ljudi, ki hodijo v službe daleč od doma, je zdravo prehranjevanje na delovnem mestu velik izziv. Ponudnikov, ki bi omogočili zdrave malice ni ravno veliko, pogosto pa so njihove usluge tudi temu primerno drage. Priprava vsakodnevne malice doma terja od nas dodaten čas in predanost. Za vas imamo predlog kako porabiti ostanke kosila in jih nadgraditi v hranilno malico, ki jo lahko naslednji dan nesete v službo. Verjemite, sodelavcem se bodo cedile sline.



Falafli (čičerikine kroglice) so proteinsko bogat in okusen obrok. Mi jih pečemo kar v pečici in se s tem izognemo cvrtju v olju. Ker v pečici lahko v eni rundi spečemo vse pripravljene kroglice (masa zadošča za 12-15 kroglic), je ta način tudi čistejši in pripravnejši – medtem ko se pečejo, mi lahko pripravimo druge stvari. Falafelčke, ki vam ostanejo, pa lahko porabite v spodnjem receptu.


Za omako iz boba

Potrebujemo:

  • 200 g svežega mladega boba (oluščenega)

  • 50 g špargljev

  • 2 mladi čebulici

  • sok 1/2 limete

  • 5 - 10 svežih metinih listov

  • sol, poper



Čebulici tanko narežemo skupaj z zelenim delom in jih popražimo. Dodamo bob in zalijemo s toliko vode, da prekrijemo in začinimo. Kuhamo približno 10 minut, nato dodamo na kolobarje narezane šparglje. Ko voda povre dodamo še limetin sok. Na koncu vmešamo še nasekljano meto in odstavimo.


Za sendvič

Potrebujemo:



Ciabatto prerežemo, vendar ne do konca, da nam sestavine med konzumiranjem ne bi padale ven. Mi smo uporabili pirino ciabatto iz kislega testa. Na dno najprej damo tanko narezano zelje in čez še plast mikrozelenja. Prelijemo z mladim sirčkom in nanj položimo falafle. Na falafle nadevamo še omako iz boba in sendvič je pripravljen.


Uporabite svojo domišljijo in recept prilagodite svojemu okusu. Uživajte v ustvarjanju in dober tek.



82 views

Recent Posts

See All
bottom of page