top of page

DO VEČJE ENERGIJSKE PRETOČNOSTI Z AVTOHIPNOZO IN PRAVILNO DRŽO

UM

Praksa zavednega kreiranja z avtohipnozo

Telo je naše najčudovitejše orodje; tesno povezana celota, ki med seboj neprestano komunicira ter “sliši “ vsako našo misel, občutja, emocije, pogovore, ki jih imamo sami s seboj in s svojim telesom, deli telesa, našo predstavo o nas samih. Sliši strahove, nelagodja, želje, ljubezni, veselje. Vse. Vse celice tvojega telesa so tvoje najlepše mogočno orodje, ki ti ga je podarila mati narava. Je lahko še kaj lepšega na tem svetu? Kaj nismo najbolj fantastična tvorba tega vesolja; saj lahko zavestno upravljamo svoje orodje (telo, um) in ju hranimo ter smo na poti služenju svoje duše, ki nam skozi intuicijo zelo jasno sporoča čemu smo tu, kaj je za nas dobro in prav ter kaj ne.


Najbolj pomembni dialog, ki ga boš kadarkoli imel(a), je dialog sam(a) s seboj. Vsak dialog je hipnotičen in se spravlja v našo podzavest ter kreira našo realnost. Ta pogovor, ki ga imas pred ogledalom, ko grajaš al ne sprejemaš delov telesa, pogovor, ki te spomni na boleče besede staršev, bivših partnerjev, znancev. Bodi pozoren(a) na te misli. Prepričana sem, da si drugi osebni nikoli ne bi dovolil(a) izreči besed, ki jih sebi morda celo dnevno očitaš že iz navade.


Kaj misliš, da bi se zgodilo, če bi se zavestno odločil(a) in od danes dalje vsako ne-lepo, ne-prijazno, ne-nežno, ne-spoštljivo misel zasačil(a), jo ustavila ter jo zamenjal(a) z obratno: lepo, nežno, prijazno, spoštljivo? Zgodilo bi se to, da bi te slišalo celo telo in v tem navodilu tudi delovalo - energetsko, hormonsko, mentalno. Telo, ki se počuti varno, ljubljeno, sprejeto, zadovoljno in spoštovano se tko tudi odziva in je tako na voljo. Tebi.


Poznam odlično vajo. Kadar se pogledaš v ogledalo si podaj najmanj en kopliment. Začni z “Rad(a) te imam” in se glej v oči. Ponavljaj tako dolgo, da boš začutil(a) moč besed in jih ponotranjil(a). Lahko si pošlješ poljub. Pohvali se. Na začetku bo morda težko, a boš videl(a), postala bo tvoja navada in s tem boš kreirala svojo novo, lepšo, boljšo realnost, prihodnost.



TELO

Gibanje in pravilna drža - spodbujevalca hormonov sreče


Spodbujanje naravnih opijatov, hormonov sreče

Hormoni sreče so tisti hormoni, ki v nas sprožajo občutke miru, zadovoljstva, sreče, navdiha, zaljubljenosti, povezanosti s prijatelji, družino, svetom, planetom; v nas ustvarijo občutek pripadnosti in potencirajo celotni imunski sistem; zdravje, blažijo psihične in fizične bolečine in delujejo proti staranju, nas pomlajujejo.


Zanimivo dejstvo dotičnih neuropetidov ali nevrotransmiterjev (serotonin, endorfin, dopamin, oksitocin, vazopresin) ki se obnašajo kot hormoni, je, da telesu sporočajo trenutno čustveno in energetsko stanje, na katerega se da vplivati. Najlažje ter najhitreje z določenim gibanjem in držo. Američani sistem poimenujejo “Fake it till you make it!”; slovensko “Igraj, dokler ne uspeš”. Posamezniki in skupine uporabljajo tehniko že od nekdaj; odrski govorci ali igralci, odlični prodajalci ter celo športne ekipe. Slikovit primer je ples Haka, novozelandske ragbi ekipe, ki ga pleše pred vsakim začetkom tekme nasprotniku, ki s svojo močjo, povezanostjo, enotnostjo in intenzivnostjo mnogokrat prinese zmago še pred pričektom igre, saj je nasprotnik energetsko razorožen.


Kako do teh čarobnih spojin, eliksirja dobrega počutja?

Vemo, da določeni deli telesa shranjujo določena čustva, emocije (primer; pljuča - žalost, jetra - jeza) in vemo, da se naravni opiati in imunski sistem tvori v prsnem košu ter je določeno gibanje, pozicija le tega še kako pomembna. Pri jogi in dihalnih tehnikah uporabljamo vrsto tehnik, vaj, asan, a ti nudim darilo, ki ti bo, upam, ostalo za vedno v spominu.

Slehernika formira to, kar neprestano počne. Ker sedimo veliko in je pravilno sedenje, jogijsko, na tleh v pol ali celem lotus položaju ali na stolu - esencialno za tvojo boljšo držo, počutje ter manifestacijo miru, hormonov sreče, zdravja ti nudim detajlen in mogočen recept za ne samo zdravo in pravilno sedenje ampak znanje, ki ga implementiraj v hojo, prakso joge, odrske nastope ali ples.



Sedeča poza; osnova


1. Medenica in trtica

Postavi položaj trtice tako, kot da imas rep in ga želiš spodvihati ven, kot mačka;

Pri tem bo predel trebuha potisnjen malenkost naprej.

2. Popek - hrbtenica

Predstavljaj si, da je med popkom in hrbtenico vrvica. Skrajšaj jo do te mere, da čutiš kako so mišice osrednjega dela telesa aktivne in s tem poravnaj predel trebuha in hrbtenice v pokončno, aktivirano držo.

3. Prsni koš

Vizualiziraj si elastiko med popkom in prsnim košem. Raztezaj jo do te mere, da je prsni koš ponosno dvignjen predse, če gre naj gleda ponosno v nebo. Tu lahko rahlo dvignemš tudi brado.

Dokazano je, da se tvorba naravnih opiatov, hormonov sreče izvaja v predelu našega prsnega koša. Ko občutimo žalost, slabo voljo, depresijo svoj prsni koš zapiramo z rameni navzdol in ga skrivamo v predklon, celo prekrižanimi rokami. Ko občutimo srečo ali smo nekoga veseli ter ga želimo ljubeče pozdraviti z objemom, bo naš prsni koš odprt, naše roke bodo šle v začetek objema v zraku, morda celo visoko nad glavo. In to tako radi implementiramo, oponašamo v jogi. Naravne odzive telesa vadimo do te mere, da prelisičijo naše možgane, da ti mislijo in podoživljajo vesele, mirne, ljubeče in pozitivne občutke, tudi kadar na začetku prakse čutimo drugače. Vpelji zavedanje prsnega koša v svoj redni ritual, stojo, hojo, tek, sedenje in prepričana sem, da boš žel(a) same pozitivne občutke ;)

4. Diafragma - rebra

Diafragma je naša edina mišica, ki se ob uporabi razteza in ob neuporabi skrči.

Povabim te, da pozornost usmeriš vanjo, v svoj dih in jo ob vsakem vdihu čim bolj raztezaš, rebra pa odpiraj v stran. Za boljši očutek lahko na svoja rebra položiš dlani in dihaš vanje tako močno, da se premikajo vztran. V kolikor imaš visoko zavedanje telesa boš čutil(a), da dih lahko sočasno usmeriš tudi v zadnji del pljuč. Predstavljaj si, da dihaš v zgornjo polovico hrbta. Kadar čutiš nemir bo ta praksa zelo učinkovito umirila tvoje telo in misli.

Vdih naj bo kontroliran, počasen in miren skozi nos noter in ven. Izdih je vedno malce daljši od vdiha. Utrjuj to znanje v prakso, da bo v tvoja pljuča prišlo več kisika, s tem zdravja ter življenjske energije.

5. Ramena naj bodo v vsaki pozi, sedenju, vaji, hoji, plesu - proč od ušes.

Kadar je naše telo v stresu se naša ramena dvignejo k ušesom. Kar opažam vrsto let pri svojih učencih je to, da ta človeška navada “razsaja” po celem svetu in pesti skoraj slehernika. Naj bo to tvoje mogočno zdravilo za zmanjšanje stresa in samozavestne drže, ki potencira občutek tvoje vrednosti, samozavesti, ponosa, zdravja, miru.

6. Lopatice si želiš približati eno k drugi, bodisi za milimeter, dva, ki bosta počasi s prakso postala centimeter ali pa bo to lahkotna poteza. Tu bodo komolci sledili in jih kar potisni z lopaticami nežno in naravno nazaj, dlani naj počivajo tam, kjer ti ustreza.

7. Vrat naj bo dolg, oponašaj želvo ali žirafo in naj vrat kaže tvojo samozavest, ponos in gracioznosti. Brada naj bo tu rahlo privzdignjena ter občuti kako te nevidna mogočna sila vleče visoko gor v nebo skozi krono glave.

8. Povabim te, da si vizualiziraš zlato, zdravilno svetlečo nit, ki potuje od mame Zemlje skozi tvoje podplate po nogah skozi tratico po celi hrbtenici, vsakem disku in vretencu, do krone glave in potuje visoko v nebo in tvojo hrbtenico razteza v pokončno in samozavestno držo in te vleče mogočno v vesolje, medtem, ko te mama Zemlja hrani in povezuje s fizičnim planetom ter njenimi darovi.

Povezava, nit, je poljubno široka, lahko jo barvaš v svoje barve, ji dodajaš vonj, ki ga ljubiš, temperaturo, ki boža tvoje telo in ti daje občutek varnosti, celovitosti, miru in blaženosti. Lahko jo potenciraš do te mere, da se te svetlobe, vonja in temperature navzamejo vse celice tvojega lepega telesa s to močjo, da tvoje celo telo sveti kot čudovito mogočno zdravo in ponosno sonce!


Vsak vdih naj prinaša občutek svobode, moči, nežnosti, veselja, prihodnosti, prijaznosit, sočnosti, senzualnosti, seksapila, krativnosti, stabilnosti, varnosti, povezanosti z vsemi živimi bitji, s čudovitim darežljivim planetom na katerem živi tvoje telo. Vsak izdih naj odnese vse kar ne sodi v tvoje telo ali življenje. Misli, navade, odnose. Po vsakem izdihu se počutiš čistejše, lahkotnejše, mirnejše, varno in svobodno, igrivo in nasmejano.

To energijo, odnos do sebe odnesi v svet in opazuj kako sočno, igrivo in produktivno se manifestira ;)


“Samo disciplinirano srce je lahko krepostno”- taoistični pregovor

 

Profil

Anja Bohinc Bojetu

Slediš ji lahko na Linkedin, Facebook, Instagram ali se ji pridružiš na



Anja je bila uspešna latinsko ameriška plesalka s črnim pasom v karateju, a jo je huda prometna nesreča pustila v komi in kasneje brez občutka rok in noge. Okrevala je s študijem in prakticiranjem joge, kitajske medicine, ajurvede, hipnoterapije in psihologije ter kvantne fizike. Po diplomi na oregonskem inštitutu za orientalno medicino - z diplomo “Molekule čustev” ter Yoga Alliance RYT na Havajih 2014 sedaj poučuje tudi vrhunske, olimpijske športnike, mojstre borilnih veščin, pilote ter ljudi z komplekšnejšimi zdravstvenimi težavami po vsem svetu in navdihuje do zdravega, boljšega in polnejšega življenja.

Kot Ambasadorka National Geographic (video) sedaj tudi krepi ozaveščenost v okviru svetovne pobude Planet ali plastika, ter živi, ustvarja ter v dela vlogi direktorice za medije v marketinški agenciji v španski Barceloni.


 
 

450 views

Recent Posts

See All
bottom of page