top of page

DOMAČ (PRESNI) KOKOSOV JOGURT

Čas priprave: 40+

Težavnost: napredno


Potrebujemo:

  • 2 mlada kokosova oreha (ali cca. 500 ml gostega kokosovega mleka)

  • 3 kapsule probiotikovMlada kokosova oreha previdno odpremo pri vrhu ter odlijemo njuno vodo skozi cedilo, da odstranimo morebitne delčke lupine. Nato oreha razpolovimo in dobro izdolbemo belo kokosovo meso, ki ga skupaj s kokosovo vodo do gladkega zmiksamo v blenderju. Če se nam zdi masa pregosta, lahko dodamo malo navadne vode.


Dobljeno kremasto zmes prelijemo v stekleno posodo. Odpremo 3 kapsule probiotikov ter jih z nekovinsko žlico, da se ne poškodujejo bakterije, dobro vmešamo v zmes. Prelijemo v sterilizirane steklene kozarčke, pokrijemo s čisto krpo in pustimo na toplem (do cca. 40 stopinj) ali na sobni temperaturi dan ali dva – odvisno kako gost in kisel želimo, da je naš jogurt. Sproti ga spremljamo in upoštevamo, da bo v hladilniku njegova tekstura postala še bolj čvrsta.

V hladilniku ga lahko hranimo do 3 dni.


Pri naslednji izdelavi lahko namesto kapsul probiotika uporabite že narejen domač jogurt kot cepivo (50 ml bo zadostovalo za zgornjo količino mleka).


Če imate aparat za jogurt ali dehidrator se lahko jogurt pripravi tudi z njima, zato se ravnajte po navodilih proizvajalca.


Hitro ga lahko spremenite v sadnega, če vanj enostavno vmešate poljubno sadno kašo.

Mi smo za posip uporabili:

Tak jogurt je poln elektrolitov, ki hidrirajo naše celice, ter koristnih bakterij za našo črevesno floro. Tako bomo imeli lepšo kožo in bolj zdravo prebavo.


Uporabite svojo domišljijo in recept prilagodite svojemu okusu. Uživajte v ustvarjanju in dober tek.521 views

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page