top of page

KREMNI SIRČEK

Čas priprave: 6-9 dni

Težavnost: napredno


Korak št. 1

Za kvinojin rejuvelac potrebujemo:

½ skodelice bele kvinoje in le toliko vode, da kvinojo pokrije

Kvinojo damo v stekleno posodo za kaljenje, zalijemo z vodo in čez noč pustimo na sobni temperaturi.


Naslednji dan kvinojo dobro odcedimo in speremo, damo nazaj v kalilnik in v njem pustimo toliko časa, da prične kaliti. Večkrat na dan jo speremo. Kvinoja za to, da prične kaliti, potrebuje le kakšen dan.



Korak št. 2

Ko kvinoja vzkali, jo speremo, damo nazaj v stekleno posodo za kaljenje, zalijemo s 3 skodelicami vode in posodo pustimo na sobni temperaturi toliko časa, da postane voda motna, vonj pa malo kiselkast. Ta kiselkast vonj mora biti, kljub temu, da je kisel, prijeten.


Korak št. 3

Vodo odcedimo in shranimo v hladilnik. Tam jo lahko hranimo do meseca dni.


Korak št. 4

Čez noč namočimo 2 skodelici indijskih oreščkov. Nato jih dobro speremo, v blender najprej zlijemo ¾ skodelice rejuvelaka, nato dodamo indijske oreščke in ¾ žličke himalajske soli. Zmiksamo do gladkega. Če se masa težje miksa, dodamo še malo rejuvelaka. Kremo zlijemo v stekleno posodo za shranjevanje, pokrijemo s pokrovom in pustimo, da se na sobni temperaturi fermentira še od 8 do 12 ur. Dlje časa pustimo, bolj močan okus bom imel kremni sirček.


Korak št. 5

Naslednji dan pokrov posode splaknemo z vodo, saj se bodo nabrale kondenzne kapljice, dobro obrišemo, ponovno zapremo in postavimo v hladilnik za nekaj ur.



425 views

Recent Posts

See All
bottom of page