top of page

MANGO LASSI

Čas priprave: 10 minut

Težavnost: preprosto

Za 2 kozarca

Potrebujemo:

Vse sestavine damo v blender ter blendamo do gladkega (ne bi smelo trajati več kot minuto).


Mango lassi vlijemo v dva kozarca in po vrhu posujemo z željenim posipom. Jaz sem za posip izbrala indijske oreščke in malce kardamoma.

Dodate lahko tudi mandlje, brazilske oreščke, limetino lupinico, nastrgan kokos ali kokosov čips.

Limetin sok lahko zamenjate z limoninim, vendar ne pozabite, da ima limeta drugačen okus kot limona.


Uporabite svojo domišljijo in recept prilagodite svojemu okusu. Uživajte v ustvarjanju in dober tek.


 

Diplomirana kulturologinja sem se odločila, da življenje popeljem proč od klasičnih tirnic in se podam v izzivov polno življenje ustvarjalke. Že od srednje šole je moja velika ljubezen hrana, zadnje leto in pol pa s tem povezana fotografija hrane. Dobri dve leti že sledim rastlinski prehrani, hkrati pa se trudim živeti čim bolj vegansko. Bolj kot kulturologija me vleče raziskovanje nutricionistike, Kitajske in Ajurvedske medicine ter povezave med hrano in počutjem. Delam kot food-blogerka, fotografinja hrane, ustvarjalka receptov in ustvarjalka vsebin za različna prehranska podjetja.


Prisegam na zdravo življenje v vseh pogledih – praksa joge, meditacija, refleksija in sprehodi v naravi so nepogrešljiv del mojega vsakdana.



Zanimajo me osebna rast, trajnostno in zero-waste življenje, »back to nature« in »back to yourself« pristop do telesa, duha, zdravja in življenja. Zelo rada berem, najbolj se najdem v 'uporabnih' knjigah, sicer pa rada preberem tudi kak roman. Obožujem kavo, domače sladkarije in svojo jutranjo rutino.


Vita Vybihal

120 views

Recent Posts

See All
bottom of page