top of page

ŽIVA VODA

Voda je ena izmed najbolj osnovnih potreb tako za ljudi, kot tudi za cel naš planet. Je element, pri katerem pozabljamo, kako neprecenljiva je njena vrednost. Neprestano kroženje vode je tisto, ki na našem planetu omogoča življenje. Naše fizično telo je kar 70% sestavljeno iz vode, prisotna je v vsaki celici, tkivih in vsakem organu našega telesa. Voda ima sposobnost prenosa informacij in je ključnega pomena za vitalno in zdravo fizično telo. Ima izjemno moč čiščenja in sposobnost, da odplakne vse, česar ne potrebujemo.



Učinki vode v našem telesu:

  • pomaga pri uravnavanju telesne temperature

  • nosi hranilne snovi do vseh celic v našem telesu in kisik do naših možganov

  • telesu omogoča, da absorbira in asimilira minerale, vitamine, aminokisline, glukozo in druge snovi

  • iz telesa izpira strupe in odpadne snovi

  • deluje kot mazivo za sklepe in mišice

  • nas varuje pred boleznijo in pomlajuje

***Priporočen dnevni vnos vode za odraslo osebo je 2-2,5 l vode (35 ml vode na kilogram telesne teže, količina je odvisna od letnega časa in telesne aktivnosti). Voda, ki jo pijemo naj ne bo mrzla, idealna temperatura je 10-20°C.


Voda kot kristal

Voda je kristal in v skladu s konceptom kristalnega spomina shranjuje spomin na dogodke, ki se dogajajo okrog nje. Ne odziva se samo na zvoke in dogajanje, temveč tudi na naše besede ali celo fotografije, ki jih prilepimo na steklenico z vodo. Znani so poskusi, kako lahko spreminja formo kristalov. Japonski raziskovalec Masaru Emoto je v svoji knjigi “Sporočilo vode in vesolja” dokazal, da človeška zavest vpliva na molekularno strukturo vode in to potrdil z zbranimi fotografijami kristalov vode. Kristali se odzivajo na naše besede, misli in čustva. Najlepše kristale ustvarjajo pozitivne informacije kot sta ljubezen in hvaležnost. Voda, ki ji dodajamo negativne informacije, nam da nesimetrične in izmaličene oblike kristalov. Fotografije kristalov vode, si lahko ogledate tukaj.



Kakšno vodo piti?

Viktor Schauberger, avstrijski naravovarstvenik in izumitelj, je zapisal, da je voda živa snov, ki lahko “umre”, če z njo ne ravnamo dobro. Verjame, da je voda rojena v gozdu, pade kot dež, se filtrira skozi kamne, kjer zbira minerale, vse dokler na površje ne pride kot izvir. V takšni obliki ima voda vse potrebne snovi, ki zagotavljajo življenje. Njena vitalnost je odvisna od tega kako teče. Raziskave so pokazale, da voda iz vodovoda spremeni svojo naravno obliko in energijsko vrednost. Teče v prisiljenem in nenaravnem gibanju, kar izniči njeno naravno vrednost. Kristali vode so tako deformirani in brez simetrije. Dodajanje klora izniči kvaliteto vode in v njej posledično ni mikroorganizmov, ki jih naše telo potrebuje. Več kot je klora v vodi, manj kristalov voda lahko tvori. Voda je tako devitalizirana in brez energije.


Izvirska voda

Izvirska voda je tekoči kristal, ki prinaša zdravje in dobro počutje. V naravi voda formira simetrične heksagionalne kristale, ki so polni energije, mineralov in višje zavesti narave. Vsebuje popolne molekule vodika in kisika, ki se v našem telesu združijo s kisikom, uravnavajo pH našega telesa in so izjemnega pomena za zdravo delovanje našega telesa, dovajanje energije in hkrati pomlajevanje.


Vodo zajemamo pri samem izviru na energijsko močne datume, ki so jih poznala že stara ljudstva. Voda namreč vsakih 27 dni spremeni svoje lastnosti, to se zgodi 14-krat letno. Prof. Viktor Tsetlin je ugotovil, da ima voda na te datume posebno strukturo in električna prevodnost se v teh dneh zniža na ničelno vrednost. Takšno vodo imenujemo sveta, saj ima močno sposobnost čiščenja in lahko sprejema vse informacije, ki jih vodi damo z našimi mislimi.



Najboljši datumi za zajem izvirske vode v letu 2021: 19.1., 14. 2., 12. 3., 7. 4., 3. 5., 29. 5, 24. 6., 20. 7., 15. 8., 10. 9., 6. 10., 1. 11., 27. 11., 23. 12.2021.

*po vodo hodimo na sončni zahod pred datumom ali na dan datuma do 12.ure


Izvirsko vodo točimo v steklenice, saj steklo ohrani energijo in gladki robovi vodo ohranjajo harmonično. Plastenke vsekakor niso dobra izbira, saj voda iz plastike vase absorbira kemikalije, kot tudi spreminja prvotno energijo zaradi nepravilnih oblik plastenke. Natočeno vodo hranimo v temnem in hladnem prostoru pri temperaturi 6 do 9°C. Pod takšnimi pogoji vodo lahko hranimo več kot 14 dni.


Voda nas povezuje z izvirom naše zavesti in nas dela žive. Zato pijmo kvalitetno vodo in se po njo, če je le možno, odpravimo do čistega izvira v naravi.

---

“Razumeti pomen vode pomeni razumeti Univerzum, čudež življenja in življenje samo. ” - Masaru Emoto


Literatura:

Fereydoon Batmanghelidj: Voda za zdravje in življenje (2006)
Masaru Emoto: Sporočilo vode in vesolja (2009)
Jože Munih: Zdravilni izviri (2012)

Povezave:


 
 

665 views

Recent Posts

See All
bottom of page