top of page

MELANCANI POLNJENI S TOFUJEM

Čas priprave: 40+ min

Težavnost: napredno


Za 4 osebe


Za melancane potrebujemo:

4 srednje velike melancane

1 manjši por

200 g tofuja z baziliko

2 manjši bučki

2 žlički suhih italijanskih zelišč

sol in poperJajčevcem izdolbemo sredino (shranimo za nadev), jih nežno posolimo, z notranjo stranjo navzgor postavimo na pekač in damo v pečico na 200°C. Pečemo jih približno pol ure. Toliko, da so mehki in (za)pečeni, a ne čisto do konca. To bodo namreč takrat, ko jih bomo pekli z nadevom. Sredico jajčevcev damo skupaj s porom v multipraktik in zmiksamo do teksture grobih drobtin. Maso damo v večjo posodo. V multipraktiku zmiksamo še tofu in ga primešamo jajčevcem. Dodamo še tanko narezane bučke, začimbe, solimo in popramo. Maso na hitro popražimo na ponvi in z njo napolnimo pečene jajčevce.

Za paradižnikovo omako

Potrebujemo:

  • 1 kozarec narezanih paradižnikov

  • 1 žličko suhe bazilike

  • solVse sestavine damo v posodo in dobro premešamo. Jajčevce odstranimo s pekača, na dno zlijemo paradižnikovo omako in jajčevce lično zložimo na omako.


Za preliv

Potrebujemo:

1/2 svilnatega tofuja

3 žlice kvasnih kosmičev

1/2 skodelice sojinega mleka

nekaj indijskih oreščkov

sol in poper

manjši šopek svežega koriandra


Vse sestavine, razen svežega koriandra, damo v blender in jih zmiksamo v gladko maso. Prelijemo čez jajčevce. Pečemo jih na 200°C približno pol ure. Preliv naj se do zlatorjavega zapeče. Potresemo s svežim koriandrom in postrežemo. Lahko s solato, cvetačnim rižem ali pirejem iz buče in korenja.


Uporabite svojo domišljijo in recept prilagodite svojemu okusu. Uživajte v ustvarjanju in dober tek.86 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page