top of page

PRALINE Z MALINAMI IN VRTNICO

Čas priprave: 40+ min

Težavnost: zahtevno


Sestavine:

  • 200 g temne čokolade

  • 1 jedilna žlica kokosovega masla

Polnilo:

  • 3 žličke malinove marmelade

  • 1 žlička vrtnične marmelade


Čokolado narežemo na drobne koščke, dodamo kokosovo maslo in stopimo na vodni kopeli. Temperatura v tej fazi postopka ne sme preseči 48 stopinj. Stopljeno čokolado ohladimo na 28 stopinj (najlažje tako, da dodamo še na majhne koščke narezano čokolado) in potem nazaj segrejemo na 31 stopinj. Ves čas čokolado mešamo. Ta postopek je pomemben, ker želimo, da bodo imele praline lep sijaj.


Vlijemo v modelčke (priporočam, da so iz trde plastike), potresemo, da izginejo zračni mehurčki in odlijemo čokolado nazaj v skledo. Odstranimo odvečno čokolado na površini in postavimo v hladilnik za 10 minut. Ko je čokolada v modelčkih čvrsta, lahko dodamo polnilo. Zmešamo malinovo in vrtnično marmelado in previdno napolnimo – ne do vrha. Potresemo, da se polnilo lepo porazdeli v modelčkih. Zadnji korak je spodnji sloj čokolade. Počasi prelijemo vse praline in odstranimo odvečno čokolado. Postavimo v hladilnik za vsaj dve uri. Če praline lepo padejo iz modelčkov, pomeni, da vam je uspelo 😊


 

Tanja Pirc

Sem diplomirana ekonomistka, specialistka za marketing in varstvo osebnih podatkov – zdaj poznana tudi kot tekmovalka priljubljenega šova MasterChef Slovenija. In ja, rada kuham in eksperimentiram z novimi, drugačnimi okusi. Spoštujem tradicijo in tisto, kar nam radodarno nudi narava. Lokalne sestavine, ki jih uspem dobiti na bližnjih kmetijah, v gozdu, visokogorju ali pa jih pridelam sama, mi rišejo nasmeh na obraz.


Čokoladne praline in vrtnice imajo posebno zgodbo. Dve leti nazaj sem se preselila v staro kmečko hišo, ob kateri je rasla čudovita žametno rdeča vrtnica. Ne samo, da je vsak dan krasila moj dom, ampak sem ji tudi tik pred razcvetom odtrgala najlepše cvetove – in naredila marmelado. Ker obožujem čokolado in praline posebnih okusov, sem čokoladi pogumno dodala to aromatično zmes.

Povabila sem prijatelje in navdušenje nad novim okusom je bilo popolno – takrat je nastala ideja, da si moje praline zaslužijo ime Tanja praline. Na moji spletni strani www.praline.si boste našli še kakšno neobičajno kombinacijo in morda začutili, da v kuhinji ustvarjam s srcem in veseljem.

349 views

Recent Posts

See All

POTICA

bottom of page